La veuve de Saint-Pierre - Leconte, Patrice; Binoche, Juliette, 1964-; Auteuil, Daniel; Kusturica, Emir (Prooptiki [Εταιρεία διανομής], 1997)
Σε μια απόμακρη γαλλική αποικία κοντά στον Καναδά, ένας άνδρας θα καταδικαστεί σε θάνατο για την άγρια δολοφονία που διέπραξε. Εν αναμονή του ερχομού της γκιλοτίνας από τη Γαλλία, η σύζυγος ενός λοχαγού θα ενδιαφερθεί για την τύχη του καταδικασμένου και θα προσπαθήσει να την αλλάξει.