Der amerikanische Freund - Wenders, Wim; Hopper, Dennis, 1936-2010; Ganz, Bruno; Kreuzer, Lisa (Wim Wenders collection, 1977)
Ο Τζόναθαν Τσίμερμαν, ένας γερμανός κορνιζοποιός, πάσχει από μια σπάνια ασθένεια του αίματος και πρόκειται να πεθάνει. Ωστόσο προσπαθεί να ζήσει όσο πιο έντονα μπορεί την κάθε στιγμή με την πολυαγαπημένη του σύζυγο και το παιδί του. Όταν ο αινιγματικός έμπορος τέχνης και πλαστογράφος Τομ Ρίπλεϊ μαθαίνει για την κατάστασή του, τον πείθει να δουλέψει ως πληρωμένος δολοφόνος προσφέροντας του μια μεγάλη αμοιβή που θα εξασφαλίσει την οικογένειά του. Η αποδοχή της πρότασης θα βυθίσει τον Τζόναθαν σε έναν εφιαλτικό κόσμο εξαπάτησης και υποκρισίας.