Psycho - Hitchcock, Alfred, 1899-1980; Perkins, Anthony, 1932-1992; Leigh, Janet (Hitchcock collection, 2002)
Μία νεαρή κοπέλα η Marion, έχοντας βαρεθεί τη ζωή που κάνει κλέβει 40.000$ από το αφεντικό της και κατευθύνεται προς την Καλιφόρνια, όπου μένει ο εραστής της, Sam. Κουρασμένη καταλήγει στα μισά του δρόμου σε ένα motel. Ιδιοκτήτης και διευθυντής είναι ένας ήσυχος νεαρός ο Norman Bates...