DPLL based SAT solver deduction techniques : - Βογιατζής, Δημήτρης (2008)
Δοθέντος μίας φόρμουλας προτασιακής λογικής σε C.N.F μορφή, να βρεθεί ένας συνδυασμός τιμών των Boolean μεταβλητών, έτσι ώστε η φόρμουλα να είναι true. Η παραπάνω πρόταση περιγράφει το πρόβλημα ικανοποιησιμότητας του Boole γνωστό και ως πρόβλημα SAT. Το συγκεκριμένο έγγραφο αποτελεί μια μελέτη (και μια σύγκριση) πέντε διαφορετικών τεχνικών διάδοσης περιορισμών (propagation methods) σε SAT προβλήματα ως μέθοδοι deduction (μείωση του χώρου αναζήτησης). Πιο συγκεκριμένα θα αναλύσουμε τις ακόλουθες τεχνικές: 1.Unit Propagation 2.Pure Literal Rule 3.Failed Literal Detection 4.Binary Resolution 5.Unit Propagation with Pure Literal Rule