Αξιολόγηση ηλεκτρονικής μάθησης στο χώρο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης μέσω δημιουργίας μοντέλων ροής αξίας : - Σαλαγάρα, Αντιγόνη (2008)
Η παρούσα Διπλωματική Εργασία έγινε με σκοπό την εφαρμογή ενός πολυεπίπεδου μοντέλου παραγωγής και ροής αξίας για την αξιολόγηση υπηρεσιών ηλεκτρονικής μάθησης. Λαμβάνοντας υπόψιν στοιχεία από αξιολόγηση και επιτυχία πληροφοριακών συστημάτων, αξιολόγηση της παραδοσιακής μάθησης, μοντέλα αποδοχής της τεχνολογίας και κρίσιμους παράγοντες επιτυχίας ηλεκτρονικής μάθησης, αναπτύξαμε μια μέθοδο που ερευνάει ένα ήδη υπάρχον σύστημα ηλεκτρονικής μάθησης (σύστημα ηλεκτρονικής μάθησης Ε Μ Π) με σκοπό τον εντοπισμό των δυνατών και αδύνατων σημείων της ηλεκτρονικής υπηρεσίας και προτάσεις για πιθανή βελτίωση αυτών. Πραγματοποιήθηκε ερωτηματολόγιο που το απάντησαν φοιτητές που είχαν παρακολουθήσει την συγκεκριμένη υπηρεσία, έγινε συλλογή των δεδομένων και ανάλυση αυτών με την βοήθεια του στατιστικού εργαλείου SPSS. Έγινε εντοπισμός των αδύναμων σημείων της υπηρεσίας και αναφέρθηκαν προτάσεις για πιθανή βελτίωση αυτών. Η μέθοδος που παρουσιάσαμε μπορεί να εφαρμοστεί και να προσαρμοστεί για την αξιολόγηση οποιασδήποτε ηλεκτρονικής υπηρεσίας, αλλά και διάφορων άλλων μορφών ΠΣ.