Η ασφάλιση σαν μορφή διαχείρισης και αντιμετώπισης του κινδύνου : - Βρυνιώτη, Βασιλική Α. (2010)
Υποθέτουμε ότι έχουμε μια ασφαλιστική εταιρεία και εξετάζουμε μια ασυμπτωτική σχέση για την πιθανότητα χρεοκοπίας ψ (u) όταν το κεφάλαιο της εταιρείας είναι επενδυμένο σε ένα επικίνδυνο προϊόν (risky asset) του οποίου η τιμή ακλουθεί γεωμετρική κίνηση brown με μέσο α και διακύμανση σ>0.