The great escape - Sturges, John, 1910-1992; McQueen, Steve, 1930-1980; Garner, James, 1928-2014; Attenborough, Richard (MGM Home Entertainment, 2002)
Το 1943 οι Γερμανοί δημιούργησαν το στρατόπεδο Luft North το οποίο λειτουργούσε σαν φυλακή υψίστης ασφαλείας για αιχμαλώτους πολέμου. Προορισμένο να κρατήσει φυλακισμένους ακόμα και όσους είχαν λαμπρή πείρα σε αποδράσεις, το στρατόπεδο συγκέντρωσε μερικούς από τους πιο λαμπρούς φυγάδες των γερμανικών στρατοπέδων. Όπως ήταν φυσικό συγκεντρωμένοι όλοι στον ίδιο χώρο ήταν φυσικό να οργανώσουν το πιο εντυπωσιακό σχέδιο απόδρασης που έγινε ποτέ.