Ossessione - Visconti, Luchino, 1906-1976; Visconti, Luchino, 1906-1976; Calamai, Clara, 1909-1998; Girotti, Massimo, 1918-2003; Marcuzzo, Elio, 1917-1945; Landa, Juan de, 1894-1968; Duse, Vittorio; Cristiani, Dhia, 1915-1977; Riccardini, Michele, 1910-1978; Sakara, Michele (Συλλογή το ποντίκι, 1942)
Ο νεαρός Τζίνο Κόστα, άνεργος κι αδέκαρος, σταματά σ'ένα βενζινάδικο με πανδοχείο. Την επιχείρηση διευθύνει ο Τζουζέπε Μπραγάνα και η σύζυγός του, Τζοβάνα, μια ελκυστική και αισθησιακή γυναίκα που ερωτεύεται αμέσως τον νεαρό. Ο Τζίνο δέχεται την προσφορά του Μπραγκάνα να μείνει στο πανδοχείο με αντάλλαγμα να κάνει κάποιες δουλειές και γίνεται εραστής της Τζοβάνα. Αφού προσπάθησε, μάταια, να πείσει τη γυναίκα να τον ακολουθήσει, ο Τζίνο φεύγει για την Ανκόνα, όπου ξαναβλέπει τυχαία την Τζοβάνα με το σύζυγό της σ'ένα πανηγύρι και εκείνη πείθει τον νεαρό να τη βοηθήσει να τον ξεφορτωθεί.