Il ladro di bambini - Amelio, Gianni; Lo Verso, Enrico; Scalici, Valentina; Ieracitano, Giuseppe (Prooptiki [Εταιρεία διανομής], 1992)
Στο Μιλάνο, μια νεαρή Σικελή συλλαμβάνεται από την αστυνομία με την κατηγορία της έξωθησης σε πορνεία της 11χρονης κόρης της, Ροζέτα. Ο Αντόνιο, ένας 25χρονος αστυνομικός, αναλαμβάνει τη μεταφορά στη Σικελία της 11χρονης Ροζέτα, αλλά και του αδελφού της, Λουτσιάνο. Ένα μακρύ ταξίδι στην ιταλική ενδοχώρα ξεκινά, ένα ταξίδι που σημαδεύει τις τρεις ψυχές και αποτελεί την απαρχή μιας στενής σχέσης μεταξύ τους. Ώσπου η σκληρή πραγματικότητα παρεμβαίνει και ο Αντόνιο αντιλαμβάνεται πως δεν μπορεί να σώσει ούτε τα παιδιά, ούτε τον εαυτό του από το κοινό τους πεπρωμένο.