Ανάλυση μεθοδολογιών μοντελοποίησης και πρόβλεψης συμπεριφοράς πολύπλοκων κοινωνικών συστημάτων, με εφαρμογές στη Δημόσια Διοίκηση & Ηλεκτρονική διακυβέρνηση με τη χρήση νέων τεχνολογιών πληροφορικής : - Λουκής, Δημήτριος Η. (2010)
Στο πλαίσιο αυτής της εργασίας μελετούμε και αναλύουμε έννοιες όπως Προσομοίωση, Σύστημα, Μοντέλο, Μοντελοποίηση, Κοινωνικά Συστήματα, Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Επιλέγουμε από την Διεθνή & Ελληνική βιογραφία, αναλύουμε τις πιο διαδεδομένες τεχνικές και μεθοδολογίες μοντελοποίησης και προσομοίωσης. Μελετάμε τις μεθοδολογίες από την οπτική της καταλληλότητας τους σε συγκεκριμένες κατηγορίες προβλημάτων, κυρίως προβλημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Παράλληλα καταγράφουμε τα προβλήματα που προκύπτουν κατά την ανάπτυξη και εφαρμογή των ανάλογων μοντέλων σε κάθε μεθοδολογία. Εξετάζουμε την εφαρμογή αυτών των μεθοδολογιών σε συστήματα που αφορούν το κοινωνικό σύνολο [ Κοινωνικά Συστήματα ].