Επιπτώσεις από τη χρήση συνεργατικών συστημάτων στην εκπαιδευτική διαδικασία : - Δουγαλή, Ευαγγελία (2008)
Η διπλωματική εργασία εντάσσεται στο πεδίο των συνεργατικών συστημάτων και έχει ως στόχο την μελέτη των επιπτώσεων από την μακροχρόνια υιοθέτηση και χρήση του συστήματος e-class, ενός συστήματος διαχείρισης περιεχομένου, το οποίο υποστηρίζει αδιάλειπτα την εκπαιδευτική διαδικασία στο τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων από το ακαδημαϊκό έτος 2002-2003. Τα αποτελέσματα της διπλωματικής εργασίας αφορούν στην σε βάθος κατανόηση των επιπτώσεων υιοθέτησης και χρήσης του e-class σε οργανωσιακό, εκπαιδευτικό, ατομικό και κοινωνικό επίπεδο και την σύνθεση προτάσεων για την αντιμετώπιση προβληματικών καταστάσεων που έχουν προκύψει στην μέχρι τώρα οργάνωση και λειτουργία του ΤΜΣΠΣ. Η προσέγγιση που χρησιμοποιείται προς την επίτευξη των στόχων της εργασίας είναι εθνομεθοδολογική και κατά περίπτωση, χρησιμοποιούνται και μέθοδοι που ερευνούν άμεσα τόσο την ερμηνεία των δεδομένων που έχουν συλλεχθεί από την παρατήρηση προς επιβεβαίωση τους, όσο και την ύπαρξη και συγκέντρωση "σκληρών" δεδομένων χρήσης και λειτουργίας του συστήματος