The elephant man - Lynch, David, 1946-; Lynch, David, 1946-; Hurt, John, 1940-2017; Hopkins, Anthony, 1937- (Ταινιοθήκη του Σινεμά, 1980)
Βασισμένη στην εν μέρει πραγματική ιστορία του Τζόζεφ Μέρικ, η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός ανθρώπου-τέρατος, ο οποίος σοβαρά παραμορφωμένος από μια ανίατη ασθένεια θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αδηφάγο περιέργεια των επιστημόνων και όσων προσπάθησαν να τον μετατρέψουν σε θέαμα προς μαζική κατανάλωση.