Schindler's list - Spielberg, Steven, 1946-; Spielberg, Steven, 1946-; Neeson, Liam; Kingsley, Ben, 1943-; Fiennes, Ralph; Goodall, Caroline, 1959-; Sagalle, Jonathan; Davidtz, Embeth, 1966- (Universal Studios, 2004)
Η αληθινή ιστορία του Όσκαρ Σίντλερ, ενός γερμανού βιομηχάνου, που έσωσε 1300 Εβραίους από το γκέτο της Βαρσοβίας, παρουσιάζοντάς τους ως απαραίτητους για το Τρίτο Ράιχ ειδικευμένους εργάτες.